Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян Ви призовава да бъдете отговорни и стриктно да спазвате правилата за пожарна безопасност с цел предотвратяване на горски пожари

ИНФОРМАЦИЯ

от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян
за произшествията през месец юли 2021 година

През месец юли 2021 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 43 броя излизания, от които 19 пожара, 15 пъти оказване на техническа помощ, 5 броя аварийно – спасителна дейност и 4 броя лъжливи повиквания. От възникналите пожари 4 броя са с щети. При пожарите няма загинали или пострадали хора. Причините за пожарите с щети са следните: 2 броя са в резултат на късо съединение, 1 брой от небрежност при боравене с открит огън и 1 брой поради техническа неизправност. Осем от пожарите са възникнали в сухи треви и площи, причинени от небрежност при боравене с открит огън 2 броя, мълния 4 броя и късо съединение в далекопровод 2 броя.

Уважаеми съграждани, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян Ви призовава да бъдете отговорни и стриктно да спазвате правилата за пожарна безопасност с цел предотвратяване на горски пожари. Само за четирите дни от началото на месец август са възникнали 6 пожара в сухи треви и площи, два от които са с нанесени преки материални щети. Летните горещини, изсъхналата растителност и вятърът са факторите, които бързо усложняват пожарната обстановка. Дори изхвърлени незагасени фасове или кибритена клечка могат да предизвикат значителни щети.
Абсолютно е забранено паленето на сухи клони, стърнища и отпадъци.
Нека заедно опазим нашето богатство – гората!

При открити признаци на пожар (дим, мирис на изгоряло и пламъци), възможно най-скоро, съобщете за възникналия пожар на телефон 112!

(Visited 5 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat