Информация за възникналите пожари през април

ИНФОРМАЦИЯ

от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян
за възникналите произшествия през месец април 2019 година

През месец април 2019 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 53 произшествия, от които 33 пожара, 18 случая на оказване на техническа помощ и 2бр. аварийно-спасителна дейности.
При един от възникналите пожарите е загинал човек, а при осем от тях са причинени материални щети. Повредено е имущество на четири домакинства, около 140кв.м. покривна конструкция, около 150кв.м. жилищна площ.
Причините за възникване на пожарите са късо съединение в електрически инсталации и строителна неизправност, предимно при изграждане на комини.

По Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” възкникналите произшествия се разпределят, както следва: за Смолян – 34 броя, за Девин – 4 броя, за Мадан – 1броя, за Златоград – 1 брой, за Чепеларе – 1 брой, за Рудозем – 4броя, за Доспат – 6 броя, за Баните – 2 броя.
* * *

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян напомня, че със заповед на Областния управител периодът от 15.04.2019г. до 15.11.2019г. е обявен за пожароопасен в горските територии.
Затоплянето на времето създава благоприятни условия за туристическа дейност и посещение на горските територии. Приканваме всички, които пребивават в горите или работят в съседство с тях, да бъдат отговорни, да спазват правилата за пожарна безопасност и да не палят огън.

В случай на пожар незабавно да сигнализирайте на тел. 112!

(Visited 13 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat