Партиите се споразумяха за състава на СИК

Представителите на партии и коалиции, които участваха в консултациите, свикани от кмета на Община Доспат инж. Елин Радев, приеха предложението на Районната избирателна комисия (РИК) за състава на секционните комисии (СИК) на предстоящите парламентарни избори.

„Съгласно решението на РИК, в община Доспат членовете на секционните избирателни комисии са 104, от които 36 са ръководен състав (председатели, зам.-председатели и секретари). Разпределени по партии и коалиции, те са 38 члена за ПП ГЕРБ, от които 12 са ръководни, Коалиция „БСП за България“ има право на 28 члена, от които 12 ръководни, ДПС има 12 члена, от които 5 ръководни, Коалиция „Обединени патриоти“ има право на 12 члена, от които 4 ръководни, партия „Воля“ има 12 члена, от които 3 ръководни, за Коалиция „Демократична България“ съгласно изчисленията по Методическите указания на ЦИК се падат 2 члена“, обясни инж. Веселин Калфов, секретар на Община Доспат.

Упълномощените представители на партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите са секционните избирателни комисии на територията на Община Доспат, които са 12 на брой.

До края на седмицата политическите партии и коалиции трябва да представят списък с членовете на секционните избирателни комисии, които са изявили желание да се ваксинират срещу COVID-19 преди изборите.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat