Нови 92 случаи на коронавирус за последното денонощие

Деветдесет и два са регистрираните нови случаи с Ковид-19 областта. Лицата са на възраст от 19 до 88 г., от общините: Смолян – 55; Златоград – 21; Мадан – 5; Девин и Неделино – по 3; Рудозем и Доспат – по 2; Баните – 1. Положителни са 21 потребители от Дома в с. Ровина, установени с бързи антигенни тестове след масов скриниг по повод болни от персонала. Те са с леки оплаквания, изолирани в дома, лекувани и наблюдавани от общопрактикуващ лекар. Позитивни са мед. сестра от детско заведение и учител от община Смолян.

Шестнадесет са хоспитализирани – девет в МБАЛ-Смолян, по трима в болниците в Девин и Златоград, един в лечебно заведение извън областта. Седемдесет и шест са на домашно лечение и 14-дневна изолация, наблюдавани от личен лекар.

Епидемиологичните проучвания продължават.

Излекуваните лица през последното денонощие са 35, дехоспитализираните пациенти са 10.

Трима са починали – двама в областната болница, един в дома. Лицата са с придружаващи заболявания, на възраст от 67 до 72 г. Двама са от община Девин, един от община Златоград. Изказваме съболезнования на близките.

На 23.03.21г. са извършени 152 ваксинации. Общият брой ваксинации до момента е 5096. Ваксинационният процес е завършен при 732 лица.

На посещение в РЗИ бе зам.-министърът на здравеопазването Евгени Григоров, с който бяха обсъдени въпроси свързани с ваксинационния процес.

Д-р Мими Кубатева

Директор на РЗИ-Смолян

(Visited 59 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat