Данни за Ковид-19 в област Смолян от последното денонощие

Петдесет и три са новите случаи с Ковид-19 в област Смолян, на лица от 28 до 86 години. Те са от общините: Смолян – 26; Златоград – 10; Девин и Мадан – по 5; Рудозем – 3; Доспат – 2; Неделино и Чепеларе – по 1. Положителни са мед. сестра от детско заведение в община Смолян, учител от община Рудозем и един от персонала на училище в община Златоград. Установените контактни са само в семействата.
Хоспитализирани са осем – петима в областната болница, трима в МБАЛ-Златоград. Четиридесет и пет са в дома, под 14-дневна изолация и наблюдение от личен лекар.
Епидемиологичните проучвания продължават.
Излекувани са 18 лица и дехоспитализирани 11 пациенти.
Двама са починали в МБАЛ-Смолян – мъж на 88 г. от община Смолян и жена на 51 г. от община Златоград. Изказваме съболезнования на близките.
На 18.03.20г. са извършени 30 ваксинации с първа доза на лица попадащи в първите три фази на Националния ваксинационен план. Общият брой ваксинации в областта е 4792.
Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 възобновява записването за имунизация. Желаещите могат да го направят на адрес https://www.his.bg/bg/reservation

д-р Мими Кубатева
Директор на РЗИ-Смолян

(Visited 56 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat