Новите регистрирани лица с Ковид-19 в областта през вчерашния ден са 89

Новите регистрирани лица с Ковид-19 в областта през вчерашния ден са 89, на възраст от 17 до 84 г., от общините: Смолян – 40; Златоград – 25; Мадан – 9; Неделино и Рудозем –  по 4; Девин и Чепеларе – по 2;  Баните, Доспат и Борино –  по 1. Нови  положителни са мед. сестра и двама санитари от хосписа в гр. Мадан. Общият брой диагностицирани в лечебното заведение са 4-ма от персонала и 8 пациенти, открити при направени бързи антигенни тестове. Трима от пациентите са хоспитализирани в МБАЛ-Мадан, останалите са на лечение и наблюдение в хосписа. Издадено е предписание за противоепидемични мерки. Позитивни са  един от персонала на учебно заведение в община Мадан и ученик от община Златоград.
Хоспитализирани са четиринадесет – единадесет в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Златоград, един в болница в гр. Пловдив. Седемдесет и пет са на домашно лечение и 14-дневна изолация.
Епидемиологичните проучвания продължават.
Излекуваните лица от коронавирус са двадесет и седем, дехоспитализиран е един пациент.
Двама мъже, на 73 г. и 70 г. от общините Златоград и Рудозем, с придружаващи сърдечно и хронично бъбречно заболяванe, са починали в МБАЛ-Смолян. Изказваме съболезнования на близките им.

д-р Мими Кубатева
Директор на РЗИ-Смолян

(Visited 20 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat