През почивните дни случаите на Ковид-19 за област Смолян са 45: Смолян – 18; Баните и Доспат – по 6; Девин и Чепеларе – по 4; Мадан – по 3; Борино – 2; Неделино и Рудозем – по 1

През почивните дни обявените нови случаи на Ковид-19 в областта са 45. Лицата са на възраст от 35 до 80 г. от общините: Смолян – 18; Баните и Доспат – по 6; Девин и Чепеларе – по 4; Мадан – по 3; Борино – 2; Неделино и Рудозем – по 1.
Хоспитализирани са тридесет и един – двадесет и трима в МБАЛ-Смолян; по четирима в болниците в Мадан и Девин. Четиринадесет са на домашно лечение и изолация. Контактните им са проучени и са предприети противоепидемични мерки.
Позитивни са трима лекари и две медицински сестри от различни лечебни заведения в областта; учител от община Борино и служител от училище в община Смолян; домуващ от социалното заведение в с. Фатово. До момента са потвърдени санитар и трима потребители от Дома в с. Петково. Предстои да бъдат взети проби и на останалия персонал и потребители в Дома.
За последните три дни дехоспитализирани са 20 пациенти, излекувани са 33 лица.
Осем заразени с коронавирус лица са починали през почивните дни – по четирима мъже и жени на възраст от 45 до 81 г. По двама са от общините Баните, Чепеларе и Рудозем, по един от общините Доспат и Борино. Изказваме съболезнования на близките им.

Д-р Мими Кубатева

Директор на РЗИ-Смолян

(Visited 460 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat