Случаите на коронавирус в област Смолян за 14 и 15 ноември

14.11.2020 г.

Обявените нови шестнадесет позитивни на Ковид-19 в областта са на възраст от 20 до 74 г. Девет са от община Смолян, двама от община Чепеларе, по един от общините Девин, Доспат, Мадан, Неделино и Рудозем.

Хоспитализирани в МБАЛ-Смолян са девет лица. Останалите са на домашно лечение и изолация. Положителни са шофьор от областната болница, санитар от ЦСМП, служител от социално заведение и непедагогически персонал от средно училище, всички в община Смолян. Предприети са необходимите мерки. За четири новорегистрирани лица епидемиологичното проучване предстои.

70-годишен мъж от община Чепеларе, позитивен на Ковид-19 и с придружаващо сърдечно заболяване, е починал в областната болница. Изказваме съболезнования на близките.


15.11.2020 г.

Кметът на община Девин Здравко Иванов е сред осeмте случая на регистрирани с COVID-19 в Смолянска област, съобщи РЗИ. Иванов е с леки оплаквания. Преди това заместничката му Диана Чаушева също бе позитивна. Сред новозаразените е и лекар от МБАЛ-Смолян, който е бил под карантина като контактен на положителен член от семейството.
Възрастта на позитивните за денонщието е от 29 до 79 г.
Те са от общините: Смолян – 4; Девин – 2; Мадан и Борино – по 1.
Жена на 71 г. от община Неделино, положителна на коронавирус, с придружаващи диабет и сърдечно заболяване, е починала в областната болница.

Д-р Мими Кубатева

Директор на РЗИ-Смолян

(Visited 36 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat