Нови 30 случаи на корона вирус, 10 от тях на деца. В Сърница новите случаи са 15

На 9 юни т.г. от изследваните с PCR 104 лица , контактни на работещите в Цеха за детски играчки в гр. Доспат, с положителен резултат за Covid-19 са 30, от които 10 са деца. Всички са в добро състояние и ще бъдат поставени на 28 дневна домашна изолация, под наблюдение на личните лекари. Двама с диагноза пневмония, са на лечение в МБАЛ-Смолян, където са им взети пробите за изследване.

Днес РЗИ-Смолян изпраща 57 нови проби за PCR, от контактни на работещите в Цеха, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян


От друга страна 15 са новите лица с коронавирус регистрирани в Сърница вчера от изследвани 59 проби. Възрастовата граница е от 11 до 82 години, съобщи директорът на РЗИ – Пазарджик, д-р Фани Попова.
Според нея трябва да се направи задълбочено проучване, за да стане ясно откъде е тръгнала заразата с коронавирус. В цеха в Доспат, където работят първите заболели жени, се спазват всички епидемични мерки, каза пред Нова д-р Попова. Очаква се днес да бъдат направени още 10 проби, с което се слага край на тестването на контактните лица.

(Visited 1 848 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat