Случаи с коронавирус в общините Мадан и Неделино. В Област Смолян случаите са 23.

Новите случаи в областта на заразени с коронавирус са два-на жители на община Мадан и Неделино, съобщи Недялко Славов, Областен управител на Област Смолян.
Първият е на 73-годишен мъж от община Мадан, постъпил със симптоми и в последствие е с диагностицирана бронхопневмония в общинската болница МБАЛ „Проф.д-р Костадин Чилов“ в Мадан.
Вторият случай е на мъж на 62 години от Неделино, пребивавал във Великобритания. Пробата му е взета след кацането му на летище София и е изследвана в лаборатория в София. Мъжът е останал в столицата до излизането на резултата от пробата. Със леки симптоми е, за момента не се нуждае от постъпване в болница. Ще остане под домашна карантина за 28 дни, ако състоянието му остане без промяна.
Общо случаите за областта стават 23.


22 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. През последното денонощие 40 от изследваните проби са дали положителен резултат. С тях случаите на COVID-19 в България стават 735. 105 лица са излекувани и изписани след болнично лечение. От тях 5 са деца.

От лицата, при които е потвърден новият коронавирус, 210 са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение. 29 от тях са в интензивни структури.

Два от новите регистрирани случаи на COVID-19 са на лица-медицински служители. С тях общият брой на регистрираните у нас случаи на коронавирусна инфекция при медицински лица става 39.
Към административните области с потвърдени случаи на новия коронавирус се включва и Ямбол, където през последното денонощие е регистриран един случай.
Починалите лица с доказан COVID-19 са 36. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала жена на 59 г. Пациентката е страдала от хипертония и чернодробна цироза. Била е на апаратна вентилация през последните дни.

(Visited 216 times, 1 visits today)
Author: Vestnik Dospat