„Втора градска” – четиринадесетата художествена творба на пловдивската журналистка и писателка Магдалена Манчева

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Ден преди световния ден на здравето излезе четиринадесетата художествена творба на пловдивската журналистка и писателка Магдалена Манчева „Втора градска”, роман.


Втора градска, всъщност е болница. Метафорично в романа става дума за страната ни като за „BG болница”. От какво боледуваме? Има ли ефикасно и надеждно средство, метод или лекарство да се излекуват пациентите, които сме всички ние, живи умрели, но все пак живи. От какво страдаме? Какво ни разболява? Не епидемии, вируси, инфекции, които прехвърчат във въздуха. А какво от начина ни на живот се оказва пагубно за здравето ни. Как да живеем здравословно, не по разни диети, фитнес-програми и прочие препоръки, а по начин на живот, който за нас да е най-удобен, спокоен и щастлив. Сюжетът е оригинален – в болницата попадат хора от различни съсловия, жени, мъже, но акцентът е не съвременното ниво на медицината, а как те самите, споделяйки своите житейски истории, намират първопричината, довела ги до тук.

Екстравагантен похват е да се постави на болнично легло и лекар, спънат от мита за „Хипократовата клетва“. Романът е написан с душа и с отношение. В медицинските среди може да стане повод за дискусии, а за останалите читатели да бъде полезна психотерапия, повод за размишления в лична посока. Подробности за книгата може да намерите от страницата на авторката във Фейсбук. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
(Visited 23 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “„Втора градска” – четиринадесетата художествена творба на пловдивската журналистка и писателка Магдалена Манчева

Comments are closed.