Стартира областният етап на Ученически игри в област Смолян

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Вече стартира областният етап на Ученически игри 2018/2019 г., които са част от дейностите от Национален спортен календар на Министерството на образованието и науката, за настоящата учебна година. Надпреварите са по волейбол, тенис на маса, баскетбол, футбол, бадминтон, шах-мат, хандбал и лека атлетика, като те ще се проведат в различните възрастови групи и по предварително подготвен график. Спортните мероприятия ще бъдат съответно в Спортна зала „Величко Чолаков“ – Смолян, спортните съоръжения и стадиони в областния град, както и ПГИ “Карл Маркс“ – Смолян. Победителите продължават участието си на зонален етап, който започва след 15 април, в който участват областните победители област Смолян, Пазарджик и Пловдив.

Вече има и отбори, които директно са се класирали за следващият етап на надпреварите, тъй като са победители в общинските кръгове и нямат претенденти в областният етап на надпреварите. Това се девойките по волейбол на ЕГ “Иван Вазов“ – Смолян, 8-10 клас, девойките – 11-12 клас отново по волейбол на СУ “Христо Ботев“ – Девин, девойките от 11 -12

клас на СУ “Св.Св.Кирил и Методий“ – Рудозем, които ще играят в надпреварите по баскетбол, както и момчетата от 5- 7 клас на СУ “Христо Ботев“ – с.Чепинци.

Организатори на областният етап на Ученическите игри е Регионалното управление на образованието в Смолян и волейболен клуб „Смолян“, който е член на Българската асоциация Спорт за учащи и реализира мероприятията.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
(Visited 26 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat