Поздравление на Кмета на Община Доспат по повод 24 май

Уважаеми жители и гости на Община Доспат,
Уважаеми учители, възпитатели и педагогически специалисти,
Уважаеми дейци на културата, читалищни деятели и самодейци,
Скъпи ученици,

За мен е чест да изкажа искрените си поздравления по повод най- светлия и обединяващ всички ни празник- 24 май- ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Това е денят, в който отдаваме почит и се прекланяме пред учителите, просветните и културни дейци, които неуморно и всеотдайно изграждат устоите на българската нация, възпитавайки поколенията. Солунските братя са и между първите вдъхновители и радетели на съвременна Обединена Европа.

Уважаеми учители, възпитатели и педагози,
Приемете сърдечната ми благодарност за волята и упоритостта, с които години наред градите устоите на българската нация и възпитавате нашите деца, продължавайки делото на светите братя Кирил и Методий. Поклон пред отдадеността, с която работите, превръщайки учителската професия в съкровена кауза!

Скъпи ученици,
Бъдете отговорни към своето образование и любознателни към заобикалящия ви свят. Знайте, че училището е онзи нестихващ извор на знания, който ще ви даде основите и ще ви подготви за трудния житейски път, който ви предстои да извървите. Почитайте делото на светите братя Кирил и Методий, защото именно то ще ви научи да цените истински ценните неща в живота, да не спирате да вярвате в собствените си сили и да постигате мечтите си. А на вашите родители ще кажа, че най- хубавото, което можем да направим за децата си, е да им предадем любовта към четенето, книгите, буквите!

Скъпи абитуриенти, пожелавам Ви от днешния ден нататък, животът Ви да бъде точно такъв, какъвто сте си го представяли през дванадесетте години в училище. Бъдете здрави, бъдете целеустремени и заредени с положителни мисли. Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъднете мечтите си.

Честит празник!

Инж. Елин Радев

Кмет на Община Доспат

(Visited 176 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat