32 станаха случаите на коронавирус в Смолянско

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Три нови случая на заразени с коронавирус има в Смолян за последното денонощие, обявиха от Националния оперативен щаб. 915 е вече общият брой на заразените в страната.
Два от тях са на контактни лица на установени вече лица с положителни проби, а за третия тепърва ще се изяснява епидемиологичната картина, съобщи Областният управител на Област Смолян.
Първият от случаите е на 60-година жена от Смолян, контактно лице на 84-годишната жена от преди три дни. Жената е лекар-дерматолог от доболничната помощ. В добро общо състояние е. Намира се в дома си.
Вторият случай е на жена на 61 години от Неделино, съпруга на установен вече мъж с положителна проба. И двамата пристигат от Великобритания преди няколко дни. След прибирането си в страната състоянието й се влошава и появява типичните симптоми на заразата с коронавирус-бронхопневмония, задух и температура. Приета е в инфекциозно отделение в областната болница. Мъжът й е под карантина в дома им в Неделино.
Третият случай е на мъж на 66 години от Смолян, със симптоми на заразата, но в сравнително добро общо състояние.
Случаите за областта са 32.

В страната: 43-ма са починалите, 167 са излекуваните.
Един лекар е заразен в Смолян, посочиха от Националния щаб. Става въпрос за дерматолог с частен кабинет в областния град.
От всички 915 заразени с COVID-19 – 483 (53%) са мъже, а 432 (47%) жени.
Положителните проби за последното денонощие са констатирани в областите: София (13 случая), Плевен (6 случая), Видин (4 случая), Смолян (3 случая), Сливен (2 случая), Пловдив (1 случай), Велико Търново (1 случай) и Ямбол (1 случай).
Най-много заразени до момента има в София – 534 души.
259 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 36 от тях са в интензивни структури.

Най-възрастният пациент е на 91 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
(Visited 286 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat