Две жертви на коронавируса в Смолян, новите случаи за 13-ти април са три

На  13 април има потвърдени 3 нови случая на Covid-19 в областта: мъж на 61г. от гр.Смолян, жена на 70г. от гр. Чепеларе и жена на 73г. от гр. Девин. Тримата са с диагноза пневмония и са хоспитализирани в МБАЛ-Смолян. Жената от гр. Девин е със сериозни придружаващи заболявания, в тежко състояние и е на интензивно лечение. Предстои да се проучат контактните лица.

Предвид, че двама от пациентите са лекувани скоро в кардиологичното отделение на болницата, в което санитарка е с коронавирусна инфекция, РЗИ-издаде Заповед за предприемане на следните противоепидемични мерки: да се приведат пациентите в обособен сектор  на кардиологията, да се спре изписването и приема на пациенти в отделението до 8часа на 15 април т.г. и се извърши крайна дезинфекция, да се вземат проби за PCR  на персонала и пациентите имали контакт с позитивните, да се спазват стриктно правилата за превенция на вътреболнични инфекции. Целта на мерките е да се прекъсне възможността за разпространение на заразата в отделението.

Вчера от инфекциозното отделение на областната болница е изписан още един  клинично здрав пациент, лекуван за коронавирусна инфекция, който ще продължи да се възстановява в дома си. Общият брой на излекуваните става шест.

Със съжаление съобщавам, че снощи  в ОАИЛ е починал мъжът от с. Мугла на 85 г., с двустранна пневмония и множество придружаващи заболявания. През ноща в отделението е починала и жената на 73 г. от гр. Девин.

д-р Мими Кубатева
директор на РЗИ-Смолян

(Visited 332 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat