ДА ПОМОГНЕМ НА НАДЕТО!

Надя Тонева е на 35 год., майка на 5-годишно прекрасно момченце. Тя е една от нас – секретар на МКБППМН – Ветово от 7 години. Диагностицирана с множествена склероза(МС) преди 11 години, тя поема неравна борба с болестта, която води и до днес, а съпругът й е неотлъчно до нея и не спира да търси лечение.

От миналата пролет Надя се движи с проходилка – болестта прогресира. Пада, става и продължава. Продължава да се усмихва, да ходи на работа, но само тя си знае какво ѝе. Дететоимрасте, атястрадавсеповечеотневъзможносттадасегрижипълноценнозанего.

Научават за лечение, което се нарича HSCT(Hematopoietic Stem Cell Transplantation) и представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. В основата на това лечение е интензивното унищожаване на „дефектните“ клетки на имунната система с цел преустановяване на автоимунната атака. То се прилага на няколко места в света, но с най-голям опит и брой пациенти е клиниката по хематология и клетъчна терапия към медицински център „Пирогов“ в Москва(Русия).

В България лечението все още не е одобрено за пациенти с МС и не се финансира от Здравната каса.

Лечението в Москва струва 45 000 евро, а с допълнителните разноски по пътуването и престоя там и задължителната последваща рехабилитация необходимата сума достига до над 50 000 евро.

В активната дарителска кампания с името “Да върнем усмивката на Надето” може да се включите на адрес: www.helpkarma.com/help/zanadeto.

Банковата сметка е: BG75 UBBS 8888 1000 0715 69; BIC: UBBSBGSF
Надя Петрова Тонева, Банка: ОББ, Основание: Дарение.

Създадени са фейсбук група за подкрепа: https://www.facebook.com/groups/250100095770962 и фейсбук-страница на адрес:https://www.facebook.com/zanadeto/,където се публикува пълна информация за хода на кампанията и размера на събраните средства. Създаден е и онлайн-базар, където може да се включите с продажба/дарение или покупка на стока/услуга, като средствата от реализираните продажби са в полза на Надето: https://www.facebook.com/groups/384001452231835/.

Надето не се бори само за себе си – тя и съпругът и са решени да направят всичко по силите си, за да разпространят информацията за това непознато в България лечение, което приложено в началото на болестта, води до спиране на прогреса в до 95% от случаите.

До момента са събрани около 45 000 от необходимите 100 000 лева, а определената дата за постъпване в клиниката е 08.10.2019 г.

 

Молим ви от сърце, в името на Надето и хиляди други с тази диагноза, помогнете да финансираме това лечение!

(Visited 468 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat