Трима са задържани за наркотици при полицейска акция в Доспат

От Пресцентъра на МВР:

На 17.02.2021г. около 18:30 часа в гр.Доспат на ул.“Тракия“, при извършена полицейска проверка и обиск на пътник в лек автомобил със смолянска регистрация в джоба на дамска чанта, собственост на 19-годишна от гр.Доспат са намерени и иззети три броя бели хапчета с неизяснено съдържание. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. 19-годишната  е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

***

На 17.02.2021г. в РУ-Девин е започнато бързо производство срещу 25-годишен от гр.Доспат, който на същата дата около 20:35 часа в гр.Доспат на ул.“Кирил и Методи“, управлявал лек автомобил с благоевградска регистрация, собственост на акционерно дружество с адрес на управление в с. Сатовча, обл. Благоевград, след употреба на наркотично вещество – анфетамин, установено с техническо средство. Отказана е кръвна проба. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

***

На 17.02.2021г. в РУ-Девин е започнато бързо производство срещу 24-годишен от гр.Доспат, който на същата дата около 18:30 часа в гр.Доспат на ул.“Тракия“, управлявал лек автомобил със смолянска регистрация, собственост на едноличен търговец, след употреба на наркотично вещество – анфетамин, установено с техническо средство. Отказана е кръвна проба. При извършен обиск на лицето е установено, че във вътрешен джоб на яке, държи суха тревна маса – пет глави в полиетиленов плик, реагираща на канабис, която е с бруто тегло 4.27 грама. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

(Visited 270 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat