Кметът на Община Доспат откри официално новата административна сграда на Общината


Общинска администрация Доспат вече е на нов адрес от днес. Община Доспат е на улица „Кап. Петко Войвода“ № 3.
Кметът инж. Елин Радев откри официално новата административна сграда на Община Доспат. „Подобряването на административното обслужване беше поет мой ангажимент в управленската ми програма и направих всичко възможно да го изпълня. Сега хората ще бъдат доволни и няма да имат оплаквания от качеството на услугите, защото ще посещават една сграда и ще получават услугата от едно място“, каза кметът инж. Елин Радев по време на откриването.


За хаир кметът раздаде курбан на над 130 социално слаби лица.


Новата административна сграда на Община Доспат е направена според последните изисквания за такъв тип сгради и отговаря на всички европейски стандарти.
Инвестицията е в размер на 950 хил. лева, средствата са отпуснати от Правителството с постановление на МС.
Какво е направено до момента в новата административна сграда:
Беше изградена система за видео наблюдение, беше доставен и подменен  съществуващ асансьор с нов такъв.
Изградена бе поливна система на терена на сградата, както и парково осветление в имота на сградата.
Изградени са светещи указателни съоръжения на фасадата и входа на сградата с релефни надписи върху еталбонд, изработен е и монтиран  надпис Община Доспат на южната част на фасадата на сградата (козирката на покрива) включваща герб с размери 200 / 140 и надпис Община Доспат с размери  – 1150 / 110 с обемни детайли , алуминиев корпус, плексиглас, диодно засветяване; централен вход (козирка) – герб на Община Доспат с размер 60х80см.; 2бр. надписи с текст Община Доспат с размери 300х30 см.  с обемни детайли , алуминиев корпус, плексиглас, диодно засветяване  с обшивка еталбонд.
Изграден е пропускателен режим на имота – закупена е електронна бариера.
Бяха подменени старите радиатори и монтирани нови алуминиеви такива на втори и трети етаж на сградата.
Ремонтирани бяха две помещения на кота – 3.60м. включващ: облицоване  с гипсокартон на таван и стени; къртене на бетон под перални и мивки ; демонтаж  на стара пералня и сушилня; полагане на замазка; доставка монтаж на 2 бр. врати ; зазиждане на отвор; доставка и монтаж на 6 броя решетки на прозорци; доставка и монтаж на 2 броя врати с решетки;
Ремонтирана бе оградата:  вкл. демонтаж на старата ограда и  доставка и монтаж на нова с дължина 100м.
Укрепена бе терасата  със стоманобетонови  колони; измазано бе  двустранно парапета на терасата и стълбище с водоустойчива мазилка; доставена и монтирана беше шапка на парапета с гранит, доставена беше алуминиева ръкохватка върху шапка на терасата и стълбището.
Повдигнат беше водопровода и отоплителната инсталация на партерен етаж под нивото на тавана на плочата.
Направена беше  тоалетна на партерен етаж.
Бяха доставени нови пожароустойчиви врати за всички канцеларии.
Всички работни места са с изцяло ново оборудване. Изградена е нова, по-надеждна и защитена мрежа, отговаряща на съвременните изисквания.(Visited 473 times, 1 visits today)

Author: Vestnik Dospat